Blog

Blog - overzicht

12-07-2020 | LeaseMotive

ZZP-ers kunnen ook Financial Leasen

Let op! ZZP-ers kunnen ook financial leasen!

Er wordt vaak gedacht dat zzp-ers niet over een financial lease kunnen beschikken. Onzin, dit klopt niet. Een ZZP-er staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en kan dus ook gewoon in aanmerking komen voor het sluiten van een leaseovereenkomst. Gaat het wat lastiger dan bij de grotere bedrijven? Ja, dat blijkt wel uit de vele verhalen van zzp-ers op internetfora en social media. Is het onmogelijk? Nee!!! Zeker niet als je gebruikt maakt van een intermediair die alle wegen in “leaseland” kent.

Wat zijn de minimale eisen?

 • De zzp-er dient ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel.
 • De zzp-er dient te beschikken over de Nederlandse nationaliteit of over een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.
 • De zzp-er heeft een schoon BKR. Dat wil zeggen, geen negatieve codering.

Wat zijn de voordelen van financial lease:

 • Investeren zonder liquiditeitsverlies
 • Zowel nieuwe als gebruikte auto’s komen in aanmerking
 • 100% leasing van de bedrijfsauto of personenauto mogelijk
 • Fiscaal voordeel: rente- en investeringsaftrek mogelijk
 • Willekeurige afschrijving voor starters
 • Recht op terugvordering van BTW over aanschafprijs
 • U bent economisch eigenaar
 • Transparant: alleen afschrijving en rente
 • Looptijd zelf te bepalen
 • Slottermijn mogelijk, dus lage maandtermijn
 • Acceptatie zonder jaarcijfers is mogelijk.

Dus, bent u zzp-er en wilt u een leaseauto rijden en denkt u dat dat onmogelijk is? Of gaat u voor gemak en wilt u gewoon de beste leasevoorwaarden hebben tegen de laagste maandlasten?

Neem dan contact op en daag ons uit! Kijk anders ook even in onze voorraad op: www.leasemotive.nl

Neem ook een kijkje in onze voorraad van ruim 40.000 auto's geschikt voor Financial Lease.

Meer
12-07-2020 | LeaseMotive

Leaseregistraties augustus +54%

Registratie leaseauto's augustus 2018

Afgelopen maand hebben Nederlandse leasemaatschappijen 53,6 procent meer leaseauto's geregistreerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Aumacon. In augustus werden 21.272 nieuwe leaseauto's geregistreerd, in augustus vorig jaar waren dat er 13.846. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn daarmee 158.032 leaseauto's geregistreerd, 34 procent meer dan in diezelfde periode vorig jaar. De toename heeft uiteraard te maken met de in werking treding van de WLTP-testmethode.

Een groot deel van de 'extra leaseauto's' die afgelopen maand zijn geregistreerd, zijn niet direct bij een leaserijder beland en worden opgenomen in de voorraad. Door de invoering van de WLTP-methode die realistischere (en vaak hogere) verbruikscijfers oplevert, zijn er diverse modellen en uitvoeringen die na 1 september volgend jaar niet meer verkocht mogen worden. Tevens heeft de invoer van de WLTP-cyclus per 1 september al invloed gehad op de nieuwprijzen.

Meer
12-07-2020 | LeaseMotive

555555

Wat is financial lease?

Financial lease of zakelijke lease is een speciaal product voor ondernemers. Bij financial lease hoeft u geen gebruik te maken van uw eigen financiële middelen en de financiering staat los van uw overige zakelijke financieringen. U kunt zelf de looptijd bepalen die past bij de afschrijving en de leaseperiode van het object. Omdat de rente die u betaalt voor uw Financial Lease overeenkomst vooraf wordt vastgesteld, betaalt u maandelijks een vast leasebedrag. De rente blijft gedurende de looptijd van het leasecontract ongewijzigd. U weet dus exact waar u aan toe bent. Helder en duidelijk. Kortom, geen ondoorzichtige financiële constructies, maar een vast aflosbedrag, een vaste looptijd en een vaste lage rente.

 

Ideaal voor ondernemers

Als ondernemer weet u hoe belangrijk en noodzakelijk een auto kan zijn voor uw bedrijfsvoering. Maar tegelijkertijd weet u ook dat de aankoop van een nieuwe auto een flinke aanslag kan zijn op uw werkkapitaal en liquiditeit. Om ervoor te zorgen dat u gewoon door kan gaan met ondernemen, zonder dat u hiervoor een aanslag op uw liquiditeit moet doen, kunt u bij ons een bedrijfswagen leasen. Hiermee betaalt u de auto gewoon in maandelijkse termijnen, terwijl de auto wel volledig van u is.

 

Aftrekbaar?

U kunt het object tot maximaal de aanschafprijs exclusief BTW leasen. De eventuele BTW kunt u direct bij de fiscus terugvorderen, u bent immers economisch eigenaar. Ook de inruil of een deelbetaling behoren tot de mogelijkheden. Voorts bestaat de mogelijkheid om een slottermijn ter hoogte van de reële restwaarde op te nemen in de lease-overeenkomst, waardoor de leasetermijn nog lager uitvalt.  De autokosten, zoals reparatie, onderhoud, verzekeringen en houderschapsbelasting, komen voor uw eigen rekening. Deze heeft u als economisch eigenaar dus helemaal zelf in de hand.

 

Lage leasetermijn

Met Financial Lease kunt u uw auto –inclusief opties en accessoires– voor het volledige bedrag (excl. BTW) financieren. Ook inruil van uw huidige auto of een aanbetaling behoren tot de mogelijkheden. Bovendien kunnen wij u een financiering aanbieden met een slottermijn die in overeenstemming is met de restwaarde van uw auto, waardoor de maandelijkse leasetermijn nog lager uitvalt. U bent bij ons dus verzekerd van financieel maatwerk.

Bekijk onze ruime voorraad personenauto's en bedrijfsauto's. U zou al binnen 24 uur kunnen rijden in uw nieuwe auto.

Meer
1