Meest gestelde vragen

Wij hebben ze voor u op een rij gezet

Onderstaand treft u de meest gestelde vragen en antwoorden van LeaseMotive.

Staat uw vraag er niet bij of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. U kunt ons natuurlijk altijd bellen via 030-3200242.

Financial lease is een (zakelijke) lening, voor een object, op uw bedrijf met of zonder slottermijn. In het termijnbedrag zit een rente- en een aflossingscomponent.

Wij werken samen met de grootste financieringsmaatschappijen van Nederland, waaronder Alpha Credit Nederland, Findio voor Auto, Volkswagenbank, Santander, AutoLeaseCompany.

Nee, omdat u bij aanschaf van de auto het volledige BTW bedrag over de investering kunt terugvorderen kunt u niet nogmaals het BTW bedrag over de aflossing terugvorderen. Uw maandelijkse leasebedrag is dus BTW vrij.

Ja, dat kan! Heeft u een auto gezien bij een dealer of op internet? In de meeste gevallen kan leasemotive.nl een financial lease voor u bemiddelen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ja, u kunt tussentijds uw leaseovereenkomst openbreken en een nieuw contract afsluiten.

Bij een financial lease is de auto na betaling van het laatste leasetermijn (en na betaling van uw eventuele slottermijn) volledig uw eigendom.

Wanneer u een negatieve BKR codering heeft zijn er in sommige gevallen nog mogelijkheden, neem hiervoor even contact op met ons.

Omdat bij financial lease de auto aan de onderneming wordt gefactureerd kunt u direct de BTW bij uw eerste aangifte terugvorderen. U betaalt de BTW dus voor, net zoals bij de rest van uw zakelijke uitgaven.

Ja, deze kunnen tussentijds niet wijzigen.

Nee, leasemotive.nl brengt geen administratiekosten in rekening. Het doen van een aanvraag is geheel vrijblijvend en zonder kosten. Dit in tegenstelling tot veel andere intermediairs

U bent economisch eigenaar, de auto staat op uw naam, u behoudt uw mogelijke investeringsaftrek en u heeft het fiscale eigendom. De BTW van de aanschafwaarde kunt u direct terugvorderen bij de fiscus. Financial lease is transparant, u weet exact voor wat u betaalt en staat niet voor verrassingen zoals kilometer naheffingen. Tevens is financial lease veel flexibeler, u kunt zelf een eigen inbreng (aanbetaling/inruil) doen en is voordeliger bij tussentijdse afkoop of verkoop. Na de leaseperiode bent u volledig eigenaar.

De slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd van uw contract. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. U betaalt de slottermijn samen met uw laatste maandtermijn en u kunt deze bij het afsluiten van de financial lease naar wens aanpassen. De slottermijn moet in verhouding staan met de economische restwaarde na afloop van het leasecontract.

Nee, financial lease is exclusief verzekering, onderhoud en wegenbelasting. De autoverzekering kan wel afgesloten worden via leasemotive.nl.

U bent economisch eigenaar van de auto. De auto wordt door de leverancier aan u gefactureerd en het kenteken wordt op uw naam gezet. De leasemaatschappij blijft gedurende de financial lease overeenkomst wel juridisch eigenaar van de auto.

Ja, bij startende ondernemers vragen wij om een extra aanbetaling naast de BTW. Neem hiervoor contact met ons op om dit te bespreken.

Om uw aanvraag te behandelen hebben wij het kvk-nummer van uw onderneming nodig, de gegevens van de auto welke u wilt leasen. Afhankelijk van het onderpand en de aanbetaling kunnen de meest recente jaarcijfers nodig zijn.

Het product financial lease is uitsluitend voor de zakelijke markt, voor de mogelijkheden tot een particuliere financiering kunt u contact met ons opnemen.

Om een auto te kunnen leasen dient u ingeschreven te staan in het Handelsregister (KvK).