Voordelen Financial Lease

Wat zijn de voordelen van Financial Lease? 

Het grootste voordeel van Financial Lease via Leasemotive is dat je een voertuig kunt aanschaffen zonder je eigen financiële middelen aan te spreken. Tijdens de leaseovereenkomst ben je als ondernemer economisch eigenaar van het voertuig waardoor je ook nog eens gebruik mag maken van enkele fiscale voordelen.

  1. Afschrijving: Aangezien je als ondernemer economisch eigenaar bent van het voertuig mag je de volledige aanschafprijs excl. btw op de balans zetten. Tijdens de looptijd van de leaseovereenkomst mag je deze aanschafprijs jaarlijks afschrijven. Afschrijvingskosten verlagen de jaarlijkse winst waardoor je minder belasting betaald. 
  2. Renteaftrek: Wanneer je als ondernemer een zakelijke financiering afsluit kom je in aanmerking voor renteaftrek. Een Financial Lease overeenkomst is een zakelijke financiering dus mag de betaalde rente van de winst worden afgetrokken waardoor je uiteindelijk minder belasting betaald. 
  3. De BTW terugvorderen: Omdat jij als ondernemer economisch eigenaar bent van het voertuig dat je onderbrengt in een Financial Lease mag je de btw over de aanschafprijs terugvorderen van de Belastingdienst. Aangezien de btw niet wordt meegefinancierd is de maandtermijn vrij van btw. 

  4. Investeringsaftrek: Wanneer je als ondernemer investeert in bedrijfsmiddelen dan kom je in aanmerking voor investeringsaftrek. Dit is een percentage van de aanschafwaarde excl. btw die je van de winst mag aftrekken. Personenauto’s komen hier niet voor in aanmerking, bedrijfsauto’s en motoren wel.

Neem direct contact op

Heb je vragen over het aanvragen van een financial lease als startende ondernemer? Neem gerust contact op!