Kia EV6 Auto van het jaar 2022

Voor de eerste keer in de historie van het Zuid-Koreaanse bedrijf is een Kia uitgeroepen tot Car of the Year. De EV6 won nipt van de Renault Mégane E-Tech Electric en de Hyundai Ioniq 5.

Waarom elektrisch rijden in Amsterdam?

De prijs werd traditiegetrouw tijdens de autobeurs van Genève uitgereikt uitgereikt. De EV6 ontving 279 punten en twaalf individuele topstemmen. De Renault Mégane E-Tech werd tweede met 265 punten en de Hyundai Ioniq werd derde met 261 punten. Dit jaar bestond de jury uit 61 journalisten uit 23 verschillende Europese landen. De Nederlandse juryleden waren Jaco Bijlsma (Autovisie), Peter Hilhorst (De Telegraaf) en Frank Buma (ANWB).

Innovatief

In het juryrapport worden voornamelijk de innovatieve kwaliteiten van deze elektrische auto benadrukt: ‘de EV6 onderscheidt zich door een combinatie van energie-efficiëntie, een batterij met grote capaciteit en ultrasnel opladen’. Eveneens uit het juryrapport: ‘de beste elektrische auto van alle finalisten. Het heeft dezelfde deugden als de Ioniq 5, maar het is een nog evenwichtiger auto, verfijnder in de set-up, aantrekkelijker in design, met een hogere kwaliteit afwerking’.

De EV6 is het eerste model op basis van zijn geheel nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP). De auto biedt een tot 482 kilometer volledig elektrische actieradius en voertuig-naar-lading (V2L)-functionaliteit. 

Met de verkiezing tot Car of the Year 2022 is de Kia EV6 de opvolger van de Toyota Yaris.

Bekijk hier meer over de Kia EV6

Bekijk hier meer over de Renault Megane E-Tech Electric

Bekijk hier meer over de Hyundai Ioniq 5