MG teasert compact elektrisch model

Onlangs waren er al wat foto’s verschenen van een gecamoufleerd prototype van een vermoedelijk nieuwe elektrische auto van het merk MG. Het Britse merk, dat sinds zo’n 15 jaar onderdeel van het Chinese SAIC, maakt het nu door middel van een teaser officieel bekend: er komt een nieuw, compact model.

Helaas maakte MG alleen de lengte van het nieuwe model bekend: 4,30 m. Hij wordt dus net zo lang als de bestaande MG ZS EV. Daarmee zou je denken dat het een regelrechte opvolger is. Dat zou merkwaardig zijn aangezien dit model nét een update achter de rug heeft. Maar MG speculeert ook dat het nieuwe model dezelfde aandrijflijn als de Marvel R krijgt. Hij zou dus ook vierwielaandrijving en een vermogen tot ruim 200 kW kunnen krijgen.

Hatchback of toch een SUV Cross-Over?

Dat, in combinatie met het beetje wat we in de teaser van het uiterlijk kunnen zien, wijst meer op een sportievere hatchback of cross-over in een hoger segment dan de MG ZS EV. De teaser, een video op Twitter, toont een auto met redelijk uitgebouwde flanken, zonder dakrails, met een opvallende LED-balk aan de achterzijde. Enerzijds geeft de teaser in verband met het ontbreken de indruk van een hatchback terwijl de zwarte kunststof dorpel weer aan een SUV cross-over doet denken. 

Eind dit jaar weten we meer

MG verklaarde verder dat het nieuwe model zal worden ontwikkeld voor consumenten in het Verenigd Koninkrijk. Daar zullen we waarschijnlijk ook de Europese klanten bij rekenen. MG heeft in het VK namelijk een eigen importeur met afzonderlijke, meer op het VK gerichte, marketingactiviteiten. Ook zegt men dat het de bedoeling is dat de auto zijn debuut maakt in het vierde kwartaal van dit jaar.

De MG Marvel R, de MG MG5 en de MG ZS zijn hier te bekijken en middels Financial Lease te financieren.

Auteur: Bas van de Weerd