Zakelijk motorrijden met subsidie

Zakelijk motor rijden met subsidie

Ben je motorrijder en ondernemer? Lees dan even door. Weet je dat het mogelijk is om een motor op de zaak te leasen? Tussen de file doorrijden en op tijd op je afspraken zijn.

Naast het gemak van het rijden op een motor is het als ondernemer zelfs zeer aantrekkelijk om zakelijk een motor te leasen. De zakelijke motor kent bij privé rijden een bijtelling die op een andere manier wordt berekend dan bij auto’s. In tegenstelling tot een percentage van de fiscale waarde betaal je de zaak het aantal kilometers dat je privé hebt gereden tegen de kilometerkostprijs. Het mooie is dat je geen kilometers hoeft bij te houden. De bewijslast ligt dus bij de Belastingdienst. In dit geval maakt de belastingdienst het dus wel leuker.

Subsidiemogelijkheden voor zakelijke motorrijders

Voor ondernemers die een motor op de zaak leasen bestaan er verschillende subsidies. Met Financial Lease wordt je als ondernemer direct economisch eigenaar van de motor. Dit betekent dat je de KIA mag toepassen. De KIA is de kleinschaligheids-investeringsaftrek. Dit betekent dat je 28% van de aanschafprijs van de motor exclusief BTW mag aftrekken van je winst. Hier betaal je dus geen belasting over. Mag je als ondernemer geen BTW verrekenen dan mag je de KIA toepassen over de aanschafprijs inclusief BTW.