Samenwerking tussen Zero Motorcycles en Polaris door Fast Company gelauwerd als een van ’s werelds meest innovatieve Joint Ventures

Vorige week kondigde Fast Company hun jaarlijkse lijst aan waarin ze ‘s werelds meest innovatieve bedrijven van 2022 verkiezen. De samenwerking tussen Polaris, marktleider op vlak van Powersports-voertuigen, en Zero Motorcycles, marktleider op vlak van elektrische motorfietsen en aandrijvingen, haalde de lijst als een van de meest innovatieve joint ventures van het jaar. De jaarlijkse lijst van Fast Company’s meest innovatieve bedrijven staat al sinds 2008 te boek als de ultieme bron voor erkenning van organisaties die industrieën transformeren en de samenleving mee vormgeven.

In 2020 kondigden Polaris en Zero Motorcycles een exclusieve samenwerking aan met als doel de beste elektrische offroad-voertuigen en sneeuwscooters op de markt te brengen. De samenwerking bundelt de troeven van Polaris als markt- en schaalleider in de Powersports-industrie met die van Zero Motorcycles als onbetwiste expert op vlak van elektrische motoraandrijvingen en technologie. Het resultaat: grensverleggende elektrische offroadvoertuigen en sneeuwscooters.

In december 2021 lanceerden Polaris en Zero met de volledig elektrische RANGER XP Kinetic hun allereerste voertuig. De elektromotor van de Ranger XP Kinetic is een adaptatie van Zero’s luchtgekoelde ZF75-10, de motor die onder andere de topmodellen SR, SR/F en SR/S aandrijft. Deze aandrijving heeft een betere vermogen/gewichtsverhouding dan eender welke Ranger die Polaris ooit produceerde.

Polaris XP Kinetic City

De elektrische aandrijving biedt onmiddellijk koppel en zorgt voor nauwkeurige controle wanneer je zware ladingen trekt of in uitdagend terrein manoeuvreert. Het complete gebrek aan geluid maakt het mogelijk om gemakkelijk te communiceren en om op elk tijdstip van de dag aan de slag te gaan, zonder iemand tot last te zijn. Het is ook het ideale voertuig om geruisloos in de natuur of de nabijheid van vee te werken. De Ranger XP Kinetic was volledig uitverkocht in slechts twee uur.

De unieke samenwerking en de Ranger XP Kinetic ontging ook Fast Company niet. Fast Company, opgericht door Alan Webber en Bill Taylor in 1995, is een toonaangevend Amerikaans business magazine en focust op innovaties in technologie, leadership, baanbrekende ideeën, creativiteit en design. Ze huldigen de samenwerking tussen Zero Motorcycles en Polaris voor hun inzet voor klimaatverandering en ambities om de elektrificatie van recreatieve voertuigen naar een volgend niveau te tillen.
“Als marktleider in de Powersports wordt onze innovatie gestuurd door onze rijders. We luisteren en leren rechtstreeks van onze klanten en passen onze producten aan volgens hun feedback.”, vertelt Mike Speetzen, CEO van Polaris. “De transitie naar elektrisch gebeurt nu efficiënter dan ooit. Polaris en Zero Motorcycles spelen in op hun respectievelijke sterktes en een gedeelde passie voor innovatie. Zo slagen we erin nieuwe, toonaangevende voertuigen op de markt te introduceren – die ook nog eens elektrisch zijn. In het segment van de offroad utility vehicles konden we zo, dankzij de elektrische aandrijving van Zero Motorcycles, de uiterst veelzijdige, duurzame en performante Polaris RANGER XP Kinetic op de markt brengen – en dat is nog maar het begin.”

“Onze toonaangevende technologie op vlak van elektrische aandrijvingen in combinatie met Polaris’ expertise en vooraanstaande producten, leidt de Powersports-industrie in de richting van elektrificatie.”, vult Sam Paschel, CEO van Zero Motorcycles, verder aan. “De RANGER XP Kinetic is het eerste tastbare bewijs daarvan, en we kijken uit naar nog meer baanbrekende samenwerkingen in de toekomst.”

Fast Company’s lijst met meest innovatieve bedrijven legt dit jaar de focus op bedrijven die de grootste impact leveren op hun industrieën en op de cultuur in het algemeen. Spelers die volop groeien in de steeds veranderende wereld van vandaag. Deze bedrijven vormen de toekomst met de meest inspirerende verwezenlijkingen van de 21e eeuw. Behalve de 50 meest innovatieve bedrijven, erkent de lijst ook 528 verschillende organisaties over 52 categorieën.